Hoe kan ik mijn woning budget inrichten?

Geplaatst op

Veel mensen willen hun woning op een betaalbare manier inrichten omdat ze simpelweg niet een onbeperkte geldstroom tot hun beschikking hebben. Het is belangrijk om zaken af te wegen: wat heb ik nodig in mijn nieuwe huis en wat kan goedkoper? Deze blog gaan we daarmee helpen. 

Budgetvloer

Een vloer die sterk, zeer duurzaam en daarnaast goedkoop is, draagt de naam laminaatvloer. Laminaat gaat zeker 20 à 25 jaar mee en is goed schoon te houden. Daarbij is vloer slijtvast. Wel is er voorzichtigheid geboden als het gaat om vocht, wanneer dit op de vloer valt, moet je deze direct afnemen anders gaat de vloer bol staan. Dit is overigens ook zo met een houten vloer, en die is nog slechter bestand tegen water dan de laminaatvloer. Door de vele motieven en ontwerpen, als het gaat om de laminaatvloer, heb je veel keuze en paste de vloer altijd bij een moderne inrichting. Laminaat Plaza is dé plek een voordelige laminaatvloer.

Budget meubels

Wanneer je een woning op een budget manier wil inrichten, is het ook belangrijk om te kijken naar budgetmeubels. Natuurlijk moeten de meubels van een goede kwaliteit zijn, maar niet per se heel duur. Het is dan ook niet aan te raden om bijvoorbeeld meubels van ontwerpers aan te schaffen, want daarvan ligt de prijs hoog. We raden je aan om je meubels zelf te maken, dat kun je doen met pallets en met steigerbuizen. Dit laatste kan onderdeel zijn van een industrieel interieur. Deze materialen zijn relatief goedkoop en goed te bewerken. Voor een pallet betaal je € 10 en voor steigerbuizen per stuk ongeveer € 3.

Verf

Door je muren te verven bespaar je veel geld uit voor behang. Het is slim om te kijken bij een discounter, want die verkoopt vaak goede verf, maar dan veel goedkoper dan bij de duurdere bouwmarkten. Op deze manier kun je veel geld besparen en hou je geld over om je woning een beetje op te leuken, bijvoorbeeld door accessoires te kopen.

Conclusie

Een woning op een budget manier inrichten doe je dus in de eerste plaats met een aantal slimme ideeën:

  • Meubels van pallets
  • Steigerbuizen
  • Laminaatvloer

Je kunt honderden euro’s besparen wanneer je meubels zelf maakt (er zijn tal van bouwinstructies te vinden op internet die je hiermee helpen) en gaat voor een voordelige laminaatvloer. Het is ook altijd mogelijk om een interieurexpert je hiermee te laten helpen.  

Gerelateerde berichten

Beste matrassen voor palletbedden

Als je denkt aan een pallet als bedframe dan heb je bepaalde soorten matrassen nodig die daarop kunnen functioneren. Sommige soorten matrassen hebben...

Lees meer

Is jouw pallet ook een wereldreiziger?

Een houten pallet. Je komt ze eigenlijk overal tegen. Een pallet kan multifunctioneel ingezet worden en komt in vele vormen voor. Zo heb je de...

Lees meer

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden