Hoe bespaar je ruimte in je woning?

Geplaatst op

Wanneer je een kleine woning hebt, zijn er een aantal dingen waar je ruimte op kunt besparen. In deze blog hebben we het over deze dingen. Zo komen multifunctionele meubelen aan bod maar ook de eettafel!

De eettafel

Wanneer je ruimte wilt besparen is de woonkamer één van de dingen waar je zeker naar moet kijken. Dit komt omdat de eettafel vaak veel ruimte in beslag neemt. Zeker wanneer je een eettafel voor vier of zes personen hebt terwijl je met z’n tweeën bent. Natuurlijk komen er wel eens vrienden eten, maar dit gebeurd ook niet elke avond. Om ruimte te besparen kun je kiezen voor een kleine tafel, dit is vaak alleen niet zo handig. Een andere goede oplossing is een uitschuifbare tafel. 

De tv

Als je niet meer kijkt naar traditionele tv, maar wel bijvoorbeeld meer streamt, kan je overwegen je tv weg te doen. Dan kan je bijvoorbeeld op je laptop of telefoon Netflix kijken. Je kan dan de tv wisselen met een spiegel. Op deze manier lijkt de kamer eens stuk groter. Wanneer je geen tv meer hebt kan je ook voor een hogere kast gaan in plaats van een laag tv meubel. 

De salontafel

Wanneer je erover nadenkt is een grote rechthoekige salontafel eigenlijk helemaal niet nodig. Vaak blijft een groot gedeelte van de tafel dan leeg. Hier zou je dus veel ruimte mee kunnen besparen. Zo kan je kiezen voor meerdere ronde bijzettafeltjes. Er is dan plek om je kopje koffie en een paar mooie accessoires kwijt te kunnen. 

Multifunctionele meubelen

Als je weinig ruimte hebt, is het ook handig om te denken aan multifunctionele meubels. Zoals genoemd is een uitschuifbare eettafel een handig alternatief voor een normale eettafel. Zo zijn er voor in de slaapkamer ook een paar handige meubels. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een opklapbed die je kwijt kunt in een kast of een slaapbank. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden