3 tips om verstandig te klussen

Geplaatst op

We hebben allemaal wel eens momenten dat er iets moet gebeuren aan het huis. Of het nu gaat om het simpelweg vervangen van een lampje of een complete kast in elkaar zetten: klussen doen we allemaal tot op zekere hoogte. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het klussen goed nadenkt over het waarborgen van je eigen veiligheid en die van de anderen. Om ervoor te zorgen dat er tijdens het klussen geen nare ongelukken gebeuren, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. In deze blog geven we je daarom 3 tips voor veilig en verstandig klussen 

EHBO-doos bij de hand 

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker tijdens het klussen kan het zomaar gebeuren dat je jezelf bezeert. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar het is ook nog eens gevaarlijk. Zeker wanneer het gaat om een snede, is het belangrijk om de wond op tijd te behandelen. Het is daarom erg belangrijk dat je ook ervoor zorgt dat er in de buurt een EHBO-kit of -doos aanwezig is. Je zult dan op tijd kunnen ingrijpen voordat de wond erger wordt. Heb je je bijvoorbeeld gesneden in je vinger? Desinfecteer de wond dan met jodium en plaats een kompres. Voor een kleinere snede kun je een pleister gebruiken. 

Controleer alles dubbel 

Zeker wanneer je werkzaamheden aan het uitvoeren bent aan de elektra of de waterleidingen, wil je ervoor zorgen dat er geen problemen ontstaan. Waterschade in de woning kan namelijk erg in de kosten lopen en problemen met de elektra kunnen grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zorg er daarom altijd voor wanneer je werkt met elektra of waterleidingen, dat de hoofdschakelaar of de hoofdkraan uit of dicht zijn. 

Vraag om hulp 

Sommige klussen zijn nou eenmaal lastiger om in je eentje te doen dan met hulp. Zo kunnen we waarschijnlijk allemaal wel een bijzettafeltje in elkaar schroeven of een lampje vervangen. Als het gaat om wat grotere klussen, is het soms verstandig om je limieten te kennen. Wees dus kritisch naar je eigen kunnen en schakel indien nodig een aannemersbedrijf in. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden