3 Tips bij het kiezen van een nieuw kinderbed

Geplaatst op

Wanneer je een nieuw bed voor je kind wilt uitkiezen is het belangrijk om goed na te denken over een aantal punten. Daarom geven we in deze blog 3 tips voor het kiezen van een nieuw kinderbed.

Bodem en matras

Omdat een kind nog niet zoveel weegt kan je prima kiezen voor een lattenbodem. Deze ventileert goed en is stevig. Het is belangrijk om een daarbovenop een goed kindermatras te kiezen. Dit hoeft zeker niet duur te zijn. Een matras gemaakt van polyether is een prima kwaliteit voor een kinderbed. Deze is goed ventilerend en vuil is makkelijk af te nemen. Dit is natuurlijk wel zo praktisch en hygiënisch. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat met name de kleinere kinderen een ongelukje hebben. 

Voor welk type bed willen jullie gaan?

Voor het kiezen van het type bed is het belangrijk om goed na te denken over de kamer. Is er veel of juist weinig ruimte? Is er naast het bed ook nog genoeg ruimte voor je kind om te spelen of huiswerk te maken. Een ruimtebesparende optie is een hoogslaper, ideaal wanneer je weinig ruimte hebt in een kamer. Deze zijn vaak aangekleed met een trapje en soms een leuk glijbaantje. Onder het bed is ruimte voor kasten, speelgoed, een tweede matras of een bureau. Let wel op dat het plafond hoog genoeg is, zodat je kind zijn hoofd niet stoot als het rechtop in bed zit of erin klimt. Als je genoeg ruimte hebt kan je ook voor een laag kinderbed gaan. 

Laat je kind meedenken

Naast dat het belangrijk is dat je een goed bed uitkiest voor je kind, is het ook belangrijk dat kind goed meedenkt voor de keuze van het bed. Veel kinderen vinden het dan ook leuk om zelf mee te kiezen hoe hun kamer er straks uitziet. De kleur van de kamer, een kastje naast het bed of een bepaald dekbedovertrek. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden